Home » מאמרי ביטוח סיעודי » גמלת סיעוד

גמלת סיעוד

גמלת סיעוד של המוסד לביטוח לאומי

קשישים אשר הגיעו לגיל הפרישה ונזקקים לעזרה (עקב מחלות ו\או בעיות נפשיות ופיזיולוגיות) בפעילות היומיומית, כגון: רחצה, הלבשה, לאכול, לשתות, ניידות, עזרה בבית, בקניות וכדומה) זכאים לקבל מטעם המוסד לביטוח לאומי – גמלת סיעוד.

גמלת סיעוד הינה  גמלת שירותים, משמע, שאין הזכאי מקבל תמורה כספית  אלא שירותי סיעוד ורווחה, אשר יעזרו לקשיש לתפקד בחיי היומיום בפעולות בהם אין ביכולתו לבצע יותר לבדו.

מי זכאי לגמלת סיעוד?

  • קשישים בגיל הפרישה. גיל הפרישה לגברים חל מגיל 67 ולנשים מגיל 64.
  • קשיש הגר בביתו ולא במוסד סיעודי או בית אבות .
  • עמידה במבחן הכנסות , נכון לשנת 2009 ההכנסה הממוצעת במשק היא 7,928 ש"ח. לאדם יחיד תקרת ההכנסה היא ההכנסה הממוצעת, ולזוג תקרת ההכנסה היא פעם וחצי ההכנסה הממוצעת במשק.
  • הקשיש המבוטח אינו מקבל קצבה נוספת מהביטוח הלאומי כגון: קצבה מיוחדת לנכה עבודה או לנכה כללי. במקרים בהם הקשיש מקבל קצבה נוספת יהיה עליו לבחור בין גמלת סיעוד לקצבה הנוספת, אך אין אפשרות לקבל את שניהם.
  • קשיש אשר זקוק לעזרתו של אדם אחר, על מנת שיכול לבצע את פעולות היום-יום, שכן ללא עזרה מאדם נוסף לא יוכל האדם לתפקד והוא יהיה מוגבל. כמו כן, הזכאות לקבלת גמלת סיעוד אינה נמדדת על פי חומרת המצב הרפואי, אלא בתלות ובמגובלת שיש לאדם בביצוע פעולות היום-יום. גם אם האדם נכה ומוגבל פיזית אך עדיין יכול לבצע את מרבית הפעולות היומיומיות אין זה אומר שהוא זכאי לגמלת סעד.

על מנת לבדוק את מידת תלותו של האדם בעזרת הזולת, ואת מידת ההשגחה לה הוא זקוק, המוסד לביטוח לאומי ימנה מעריך מקצועי מטעמו אשר יבצע בדיקה בביתו של הקשיש- מבחן תלות ADL, אשר בסופו של דבר יקבע האם הקשיש זכאי או לא לקבלת גמלת סיעוד. במקרים בהם הקשיש יהיה מוגבל באופן זמני עקב מחלה או בעיה רפואית זמנית, תינתן לו גמלת סיעוד לאותה תקופה בלבד עד שיחזור לתפקד לבדו בחיי היומיום.

אילו שירותים יינתנו לזכאים לגמלת סיעוד?

השירותים הניתנים לזכאי גמלת סיעוד על-פי חוק ביטוח לאומי כוללים: עזרה ישירה בפעולות היום-יום, עזרה בניהול משק הבית, עזרה של מטפלת בית בפעולות היום-יום, כגון:  לאכול, לטפל בהפרשות, להתלבש, להתרחץ ,להתהלך בבית והשגחה על הזקן, שירותי מכבסה,  מימון ביקור במרכז יום לקשישים, השתתפות בעלות עובד סיעוד זר, משדר מצוקה, אספקת מוצרי ספיגה חד פעמיים .

מהם שיעורי הגמלה ?

קיימים שלושה שיעורי גמלה הניתנים לקשיש על פי חוק הסיעוד:

  • 3/4 9 שעות שבועיות, מיועד לקשיש אשר תלוי במידה רבה בעזרת הזולת וזקוק להשגחה.
  • 16 שעות שבועיות, מיועד לקשיש אשר תלוי במידה רבה ברוב שעות היממה,  בעזרת הזולת ברוב פעולות היום-יום, במקרים בהם מועסק עובד ישראלי בסיעוד, תינתן  תוספת של 3 שעות טיפול שבועיות.
  • 18 שעות שבועיות, מיועד לקשיש אשר תלוי לחלוטין בעזרת הזולת ואין ביכולתו לבצע כלל שום פעולה לבד, ולכן הוא זקוק לעזרה והשגחה מתמדת.  במקרים בהם  מועסק עובד ישראלי בסיעוד יתקבל תוספת של 4 שעות טיפול.

כמו כן, במקרים בהם חלה החמרה במצבו של הקשיש, המוסד לביטוח לאומי יבדוק בשנית באמצעות מבחן תלות  ADL,ויגדיל, יקטין או יבטל את גמלת הסיעוד.

בנוסף, אם ישנם קשישים הזקוקים לעזרה מיידית למועד קצר, הם רשאים לפנות למוסד לביטוח לאומי בבקשת "סיעוד קצר מועד". מקרים אלו בדרך כלל מתרחשים לאחר אשפוז בבית חולים רגיל, לאחר אשפוז כתוצאה משבר וכדומה.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר